Błażej Jarosz | wnętrza-design-grafika

PORTFOLIO

MOKO

meble, lampy, detale / furniture, lamps, details

01. Lampa stojąca wykonana według autorskiej koncepcji.
Stal nierdzewna, kryształy Swarovskiego, programowalny układ projektorów LED, wym. 400/400/H2100
Inwestor: firma z branży modowej
Założenia: Prototypowa rzeźbiarska kompozycja świetlna inspirowana kroplami rosy na pajęczynie. Forma drzewa, którego gałęzie wykonane są ze stalowych, czworobocznych w przekroju elementów. Kryształy o unikalnym szlifie, dają niesamowite refleksy po podświetleniu skupionym światłem o zmiennej barwie.
Realizacja: 2009.

'obiekt [Y]' is prototype unit of sculptural lamps collection | design:2009 | dimensions: 50x50x210 cm. | Object made of inox steel, Swarovski crystal strands and LED illumination.

'obiekt [Y]' is prototype unit of sculptural lamps collection | design:2009 | dimensions: 50x50x210 cm. | Object made of inox steel, Swarovski crystal strands and LED illumination.

'obiekt [Y]' is prototype unit of sculptural lamps collection | design:2009 | dimensions: 50x50x210 cm. | Object made of inox steel, Swarovski crystal strands and LED illumination.

'obiekt [Y]' is prototype unit of sculptural lamps collection | design:2009 | dimensions: 50x50x210 cm. | Object made of inox steel, Swarovski crystal strands and LED illumination.

02.
Projekt i aranżacja iluminacji wejścia do strefy basenu i gabinetów SPA w podziemiach Pałacu w Brunowie
Inwestor: Hotel Pałac Brunów
Założenia: doświetlenie wysokiego i ciemnego wnętrza klatki schodowej,
wprowadzenie w klimat kąpieli oraz relaksu wodnego, poprzez motyw deszczu, wodospadu.
Aranżacja polegała na wykonaniu lampy wiszącej według własnego projektu. Zastosowane zostały sznury kryształów Swarovskiego o unikalnym efekcie refleksów świetlnych w połączeniu z projekcją ze spotów sufitowych i rzutnika.
Realizacja: grudzień 2014

projekt iluminacji wejścia do SPA – wizualizacja koncepcji

lampa + iluminacja wejścia do SPA – realizacja

lampa + iluminacja wejścia do SPA – realizacja

lampa + iluminacja wejścia do SPA – realizacja

03:
Projekt barku wielofunkcyjnego.
Inwestor: prywatny.
Założeniem było wykonanie mebla, który będzie przedłużeniem strefy kuchennej, a jednocześnie wizualnym akcentem kończącym ciąg roboczy, dopasowanym do stylistyki wnętrza. Funkcja mebla miała łączyć przechowywanie akcesoriów kuchennych, schowek na wino, miejsce przy którym można przysiąść. Forma jak najprostsza bez widocznych nóg, wsporników.
Wraz z pracownią mebli Klin zrealizowaliśmy mebel podwieszany do stropu za pomocą stalowych lin i mocowań stosowanych w żeglarstwie. Barek fornirowany jest szarą okleiną dębową, posiada ukrytą szufladę 90 oraz lakierowaną na czarno podwieszoną bryłę schowka na wino.
Realizacja: czerwiec 2014.

projekt barku podwieszanego: model koncepcji.

wielofunkcyjny barek podwieszany

wielofunkcyjny barek podwieszany

wielofunkcyjny barek podwieszany

wielofunkcyjny barek podwieszany

05.
Projekt “Lodopadu” w strefie schładzania.
Inwestor: Hotel Atut, Northcan
Założenia: Forma wpisująca się w aranżację i sposób wykończenia wnętrza strefy natrysków przy saunarium.
Podświetlana misa na lód wkomponowana w ścianę pokrytą białą mozaiką szklaną.
Realizacja: 2017.

projekt lodopadu w strefie schładzania. SPA w Hotelu Atut.

Lodopad w strefie schładzania. Realizacja

06.
Nagrodzony projekt konkursowy modułowych mebli miejskich.
Konkurs z okazji 800 lecia miasta Opola: “Sztuka w przestrzeni miejskiej – 800 powodów do wypoczynku.”
Założenia: zaprojektowanie mebli ( ławek, siedzisk, donic) dedykowanych reprezentacyjnej przestrzeni opolskiego Rynku, wykonanych głównie z betonu architektonicznego.
Projekt w sposób subtelny wpisuje się w historyczną przestrzeń Rynku, proste okrągłe formy komponują się w liczbę 800, widzianą z perspektywy okien otaczających kamienic. Współpraca: Marek Jarosz. https://www.instagram.com/marekjarosz/

projekt modułowych mebli miejskich – ławki wykonane z betonu – praca konkursowa.

05. Projekt i aranżacja zabudowy ściany kominkowej.
Inwestor: prywatny.
Założenia: kompozycja meblowa oraz kamienna obudowa kominka, współgrająca z architekturą domu u podnóża Ślęży.
Wkład kominkowy o niestandardowych wymiarach wymagał odpowiedniego wykończenia. Zastosowano marmur Guatemala Verde. Forma prosta, ale subtelnie nawiązująca do klasycznych wzorów. Meble również proste, o czarnym wnętrzu i fornirowanym wykończeniu frontów.
realizacja: 2018

projekt zabudowy ściany kominkowej, wraz z meblem TV.

Wizualizacja zabudowy ściany kominkowej, wraz z meblem TV.

projekt zabudowy ściany kominkowej, wraz z meblem TV. Wizualizacja

Zestaw mebli do apartamentu we Wrocławiu – projekt koncepcji

Up Next:

szkice koncepcyjne | concept sketches